İmplant tedavisinin aşamaları

21ŞUBAT2022

İmplant tedavisinin aşamaları

1. Teşhis / implant öncesi konsültasyon

İmplant öncesi hasta hakkında bilinmesi gerekenler

Doktorunuz, implant yapılmadan önce;

  • Diş implantlarının yerleştirilmesi için herhangi bir kontrendikasyonun olup olmadığı (ciddi kalp patolojileri, ileri osteoporoz, bulaşıcı hastalıklar vb.)
  • Lokal enfeksiyon, tip II diyabet, pıhtılaşma önleyici ilaçlar vb. gibi tıbbi durumların olup olmadığı

Konularını netleştirecek ve sürece, alınan cevaplara göre devam edecektir.

Implant öncesi muayene

Doktorunuz, implant yapılacak bölgenin durumunu değerlendirmek ve herhangi bir boşluk veya diş eti iltihabı olup olmadığını anlamak için bir muayene yapacaktır.

Doktorunuz, maksimum güvenliği garanti etmek için bir 3D muayene (tarama veya koni ışını) reçete edebilir veya uygulayabilir. Ayrıca herhangi bir önemli unsuru da tespit eder: sinirler, sinüs veya implant yerleştirilecek bölgedeki anatomik varyasyonlar.

Bu muayeneler, özel durumunuza uyarlanmış özel bir tedavi planı oluşturmak için yapılır ve doktorunuz, farklı adımlar, tedavi süresi ve ilgili tüm tedaviler hakkında sizi bilgilendirir.

2. İmplant yerleştirme

İlk adım olarak, doktorunuz implant yapılacak olan bölgeyi hazırlayacak, daha sonra dental implant(lar)ı yerleştirebilmek için birkaç yeni alveol gerçekleştirecektir. İşlem, lokal anestezi ve aseptik koşullar altında gerçekleştirilir.

3. Geçici protezin takılması

Son protezin takılmasına kadar olan sürede geçici olarak bir protez takılır.

4. Dişeti ve kemik iyileşmesi

Duruma bağlı olarak, tek bir prosedür veya birkaç hafta arayla iki ayrı prosedür uygulanacaktır. Çoğu durumda, implantın kemiğe entegre olmasına (osteointegrasyon) izin vermek için kuronu yerleştirmeden önce üç ila altı ay yeterlidir.

5. Kalıcı protezin yerleştirilmesi

Ağız içine yerleştirilen implant(lar)ın üzerine kuronlar ve/veya köprüler yerleştirilir. Bunlar, ölçü alındıktan sonra diş teknisyeni tarafından yapılır ve doktorunuz tarafından ağza yerleştirilir. Genel olarak protezi yerleştirmeden önce implantın yerleştirildiği kemiğe entegre olması gerekir.

Bazen implant yerleştirme ile aynı gün içinde geçici bir diş ile yerleşimi de olabilir. Bu seçilen çözüm, klinik endikasyonlara dayalı olarak vaka bazında değerlendirilecektir.

6. Takip

Eve döndüğünüzde, doktorunuzun talimatlarına uymanız ve iyi diş hijyeni/bakımı sağlamanız önemlidir. Herhangi bir komplikasyonu önlemek için diş hekiminizi düzenli olarak görmelisiniz. Diş hekiminiz, ameliyat sonrası iyi bir takip için hijyeni nasıl temizleyeceğinizi ve koruyacağınızı size söyleyecektir.

www.euroteknikaturkiye.com